Käsityörintamalla on ollut hieman hiljaista viimeaikoina, mutta jotain olen saanut valmiiksi kaapin perältä.

Tämän paidan ohje löytyy Suuresta käsityöstä, viime vuodelta, mutta en uhaksenikaan muista mistä;) Tässä lankana Novitan Luxus Cotton. Puikot 3½. Hihoihin oli tarkoitus neuloa myös pitsineuletta, mutta laiskuus iski ja tein sileänä.

Perushihatin (taivas, vihaan tuota sanaa!) Novitan Jenika -langasta. Löytyi jostain alekorista ja yllättäen tarttui mukaan. Pinta Novitan kevät 2010, malli 68. Muuten työn mitat heitetty omasta päästä.

 

Minulla on lojunut vanhoja Novita Tennesee -keriä laatikoissa enkä ole niille keksinyt mitään fiksua tarkoitusta. Viimeisimmässä Novitan lehdessä olikin sopivasti virkatun laukun malli kyseiselle langalle. Ja eikun tekemään..

Koska virkatut tai neulotut laukut harvoin kestävät kunnolla painoa, tein laukkuun vanhasta tyynyliinasta vuorin. Leikkasin kankaasta laukun mallisen palan (tyynyliinahan on suoraa kaksinkertainen:) ) ja saumuroin palat. Miksipä ei mennä sieltä missä aita on matalin..

 

Ompelin sankojen kohdalle reiät ja tikkasin vuorin laukkuun. Koneessani on mahdollisuus tehdä ympyröitä napinläpiä, mutta tavallinenkin olisi käynyt yhtä hyvin. Onpahan nyt käytetty vanhat langat ja kangas!